Geosparc

The geospatial architects

Parktrack, de SAAS oplossing voor slimme inzichten in uw parkeerbeleid

Steden worden overspoeld door auto’s. Winkeliers klagen dat klanten niet bij hun winkels kunnen parkeren. Bewoners kunnen niet langer dicht bij huis parkeren. Steden en gemeenten hebben een efficiënte oplossing nodig om de verkeersstromen en parkeerproblemen beter te beheren. Parkeerplaatsen met bijvoorbeeld sensoren bieden een oplossing om parkeren vlotter en efficiënter te laten verlopen. Maar dit moet uiteraard goed kunnen beheerd worden. Met Parktrack van Geosparc is er nu een gebruiksvriendelijke SAAS (Software-As-A-Service) oplossing, die een real-time beeld biedt van hoe parkeerplaatsen worden gebruikt. Parktrack wordt op dit ogenblik geïmplementeerd in nauwe samenwerking met onder meer Nedap Mobility Solutions en Tradelec.

Parktrack kan ingezet worden zowel bij steden, gemeenten en andere beheerders van grote parkeeroppervlakten. De software kan gekoppeld worden met verschillende merken en modellen van sensoren.

Parktrack laat steden en gemeenten o.a. toe om:

  • Een eenvoudige en betrouwbare rapportering op te stellen op basis van beschikbare sensordata, aangevuld met stad-specifieke mobiliteitsfactoren

  • Een real-time overzicht op kaart te krijgen van alle parkeerplaatsen met sensoren in hun stad of gemeente

  • Ten allen tijde te weten hoe lang de parkeerplaatsen reeds bezet zijn

  • Inzicht te krijgen in het gebruik van alle soorten parkeerplaatsen, zoals bijvoorbeeld het gebruik van parkeerplaatsen voor elektrische auto's

  • Op een betrouwbare en efficiënte manier op te treden/te verbaliseren bij overschrijding van de tijdslimieten

  • Om informatie van GIPOD te koppelen met tijdelijk niet beschikbare parkeerplaatsen (Inname Openbaar Domein)

 

Kris De Pril, CEO van Geosparc:“Een betere en vlottere mobiliteit staat hoog op de agenda van alle steden en gemeenten. Waar en hoe lang parkeren is één van de belangrijke zaken van het mobiliteitsbeleid. Met Parktrack brengen we een gebruiksvriendelijke oplossing om dit stuk van het beleid goed te kunnen implementeren, opvolgen en bijsturen. Parktrack is een onmisbare tool voor slimme inzichten en bijsturingen in uw parkeerbeleid, en sluit als nieuwe oplossing perfect aan bij onze nieuw uitgestippelde missie en visie.”

 

PARKTRACK DISCOVERY DAY

Op 8 november organiseert Geosparc en de deelnemende partners Nedap Mobility Solutions en Tradelec een ‘Parktrack Discovery Day’ waarbij de SAAS oplossing uitgebreid getoond zal worden en de betrokken partijen hun aandeel in en de meerwaarde van de oplossing zullen toelichten.

Wanneer? 

- Donderdag 8 november 2018 van 13u30 tot 16u30

Waar?

- Van Der Valk Drongen, Baarleveldestraat 2, 9031 Drongen

Interesse?

Schrijf hier in.


OVER GEOSPARC:

Geosparc’s missie is het leven van burgers verbeteren op basis van weldoordachte, op geolocatie gebaseerde oplossingen aan de hand van Open Software en Open Data.

Geosparc is een gerenommeerde, betrouwbare gis, open source en open data partner die inzet op het bouwen van intelligente geo-gebaseerde oplossingen bij klanten en partners wereldwijd.

Ondertussen heeft Geosparc een positieve track record afgelegd en is Geosparc actief in diverse Europese en R&D projecten om continu vernieuwende oplossingen en producten te kunnen aanbieden. Voorbeelden hiervan zijn PoliVisu en InspireGIS.

Op de Vlaamse markt is Geosparc als innovatiepartner actief op het gebied van diverse GIS-implementaties bij de Vlaamse Overheid (o.a. Databank Ondergrond Vlaanderen, Vlaamse Milieumaatschappij, Inname Openbaar Domein, …). Geosparc biedt een assortiment aan andere GIS-producten en -services aan die op basis van open source en open data een meerwaarde vormen voor burgers en smart cities - zie www.geosparc.com.